3D Scanning

Η τρισδιάστατη σάρωση (3D Scanning) είναι μία από τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία ψηφιακών τρισδιάστατων αρχείων. Βέβαια όπως όλες οι τεχνολογίες έτσι και εδώ υπάρχουν περιορισμοί, κρυφά σημεία και υποσημειώσεις και εάν δε προστεθεί και η ιδιαιτερότητα της κάθε περίπτωσης, τότε τα πράγματα γίνονται αρκετά περίπλοκα.

Όλα αυτά έρχονται να απλοποιηθούν χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας για να σαρώσετε ότι εσείς επιθυμείτε. Χρησιμοποιώντας εξοπλισμό υψηλής ακρίβειας είμαστε σε θέση να σαρώσουμε όποιο αντικείμενο θέλετε, από το πιο μικρό μέχρι το πιο μεγάλο. Οι άνθρωποί μας είναι εδώ για να σας βοηθήσουν να επιλέξετε την κατάλληλη λύση για το δικό σας project χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψετε μία περιουσία για να αποκτήσετε το τελικό αποτέλεσμα.

Στην εποχή του downsizing είναι σημαντικό να αντιλαμβάνεται κανείς τις ανάγκες της εκάστοτε περίπτωσης και να ενεργεί αντίστοιχα. Ένας εξειδικευμένος σύμβουλος θα μελετήσει το δικό σας project και θα σας προτείνει τη βέλτιστη λύση ώστε να μπορέσετε να αποκτήσετε ένα τρισδιάστατο μοντέλο (3D Model) όπως ακριβώς απαιτείται για τη δική σας εφαρμογή.

Η διαδικασία της ψηφιοποίησης με 3d scanning δεν είναι μία απλή διαδικασία, και για την επιτυχημένη εκτέλεσή της απαιτείται η γνώση των προδιαγραφών αλλά και της χρήσης των αρχείων. Η ανάλυση, η ακρίβεια, τα χρώματα και ο σεβασμός στο πρωτότυπο είναι κάποιες λεπτομέριες που καθορίζουν τις μεθόδους που θα χρησιμοποιηθούν. Είναι επίσης σημαντικό το τελικό αρχείο που παραλαμβάνεται να είναι διαχειρίσιμο χωρίς να χάνει την ποιότητά του. Όλες αυτές τις λεπτομέριες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του εκάστοτε project συζητάτε μαζί μας.

Εμείς θα σας προτείνουμε όλες τις πιθανές λύσεις για τις δικές σας ανάγκες και τελικά το αρχείο που θα παραλάβετε θα είναι ακριβώς αυτό το οποίο χρειαζόσασταν. Εάν το project σας απαιτεί πιο περίπλοκες λύσεις τότε θα σας καθοδηγήσουμε ώστε να γλιτώσετε περιττά κόστη ή/και διαδικασίες που μπορεί να μειώσουν την ποιότητα του ψηφιακού αρχείου.

Η δουλειά μας δεν τελειώνει όμως απλά στη ψηφιοποίηση ενός αντικειμένου. Το σχεδιαστικό μας τμήμα και οι σύμβουλοι μηχανικοί μας είναι σε θέση να προσφέρουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες reverse engineering και product development. Με τη χρήση κατάλληλων λογισμικών θα σας παραδόσουμε ένα τρισδιάστατο μοντέλο το οποίο θα είναι έτοιμο για την τελική χρήση του.

Η διαδικασία της αντίστροφης μηχανικής (reverse engineering) αλλά και της ανάπτυξης προϊόντος (product development) είναι διαδικασία η οποία απαιτεί υψηλού επιπέδου τεχνικές γνώσεις. Ωστόσο η διαφορά μας δεν έγκειται στο υψηλά τεχνικά καταρτισμένο προσωπικό μας, αλλά στην εμπειρία στο βιομηχανικό κλάδο. Η εμπειρία αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους, εάν όχι το σημαντικότερο παράγοντα για την επιτυχία ενός προϊόντος. Το σχεδιαστικό μας τμήμα διαθέτει τόσο τη γνώση όσο και την απαραίτητη εμπειρία ώστε όχι απλά να ψηφιοποιήσει το προϊόν σας, αλλά να το βελτιώσει και επανασχεδιάσει κατάλληλα.

Τα 3D Scanners που διαθέτουμε έχουν τη δυνατότητα να σαρώνουν με ακρίβεια έως και 10microns. Το μέγεθος του αντικειμένου δε διαθέτει μέγιστο όριο, οπότε ουσιαστικά είμαστε σε θέση να σαρώσουμε ότι εσείς μας ζητήσετε. Υπό συνθήκες το ψηφιακό αρχείο μπορεί να διαθέτει και τις υφές του αντικειμένου που σαρώθηκε (έγχρωμο 3d scanning). Η ακρίβεια της σάρωσης δεν είναι ίδια για όλα τα αντικείμενα, οι κρυφές επιφάνειες, η γεωμετρία και το μέγεθος του αντικειμένου επηρρεάζουν την ακρίβεια του ψηφιακού αρχείου.

Δεν υπάρχει όμως έκπτωση στην ακρίβεια των προδιαγραφών που θα ορίσουμε και θα σας ενημερώσουμε πριν από κάθε μας εργασία. Όλες οι κατασκευαστικές διαδικασίες διαθέτουν περιθώρια σφάλματος, ωστόσο δεν υπάρχει περιθώριο σφάλματος στις προδιαγραφές που θα τεθούν από την ομάδα μας. Είμαστε σίγουροι ότι θα παραδώσουμε στο ακέραιο αυτό που σας υποσχεθήκαμε, γι’ αυτό και εγγυόμαστε για την εργασία μας.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 9942437 ή στο 2815 201814 ώστε να συζητήσουμε για το δικό σας project. Μπορείτε να στείλετε email στο info@get3d.gr ή ΕΔΩ.