ΟΔΟΝΤΟΤΕΧΝΙΚΗ / ΙΑΤΡΙΚΗ

Από τις πρώτες εφαρμογές στο χώρο της παραγωγής αποτελεί η οδοντοτεχνική για το 3d printing και 3d scanning. Οι νέες αυτές τεχνολογίες αρκετά χρόνια τώρα εφαρμόζονται στον κλάδο των κατασκευών για την οδοντιατρική. Τις μέρες μας οι τιμές έχουν υποχωρήσει σε επίπεδα που δεν απαιτούνται υψηλά κεφάλαια ώστε να αποκτήσει κάποιος πρόσβαση στις τεχνολογίες αυτές.
Ενώ τα διαθέσιμα εκτυπώσιμα υλικά αποκτούν όλο και μεγαλύτερη γκάμα επιλογής και εφαρμογών. Αυτή τη στιγμή και με κάθε επιφύλαξη από τις συνεχείς ανανεώσεις στα υλικά, υπάρχουν διαθέσιμα υλικά για την παραγωγή εκμαγείων σε χρώματα της επιλογής του χρήστη ανάλογα τις ανάγκες και τη εργονομία στην εργασία, υλικά με πιστοποιήσεις ως προς τη δυνατότητα χρήσης σε απευθείας επαφή με τον ασθενή (χειρουργική νάρθηκες, μασκάκια κτλ) ενώ δίνεται ακόμη και δυνατότητα για απευθείας κατασκευή οδοντοστοιχείας αλλά και χυτεύσιμων αντικειμένων. Η ποιότητα των εκτυπωμένων αντικειμένων είναι εξακριβωμένα άρτια χωρίς να έχετε κανένα άγχος για την τελική εφαρμογή ενώ σε συνδυασμό με τη 3D Σάρωση θα είστε σε θέση να μειώσετε τους χρόνους κατασκευής και ως αποτέλεσμα και τα κοστολογία, καθιστώντας πλήρως ανταγωνιστικό ακόμη και ένα μικρό οδοντοτεχνικό εργαστήριο.

Ρωτήστε να μάθετε περισσότερα για τις εφαρμογές και τις δυνατότητες.

Εκτός όμως της οδοντιατρικής/οδοντοτεχνικής και η ιατρική έχει τις δικές της εφαρμογές στον κλάδο του 3d printing, 3d scanning. Με δεδομένα από 3d scanners αλλά και ακόμη και από υπερηχογραφήματα (μέσω δεδομένων DICOM) υπάρχει η δυνατότητα να δημιουργηθούν αντίγραφα τόσο από οστά ή όργανα όσο και οποιουδήποτε σημείου του σώματος απαιτείται ανά περίσταση (και μπορούν να αποκτηθούν τουλάχιστον δεδομένα DICOM).
Με ειδικά λογισμικά και επεξεργασίες θα μπορέσετε άμεσα και με ακρίβεια να αποκτήσετε προχειρουργικά μοντέλα, αντίγραφα για οπτική επαφή (πχ mirroring για πλαστική αναδόμηση) και οποιασδήποτε άλλης χρήσης ανά περίπτωση απαιτηθεί αντικείμενο. Στην εταιρεία μας δεν γνωρίζουμε από ιατρική, γνωρίζουμε όμως να είμαστε επαγγελματίες και γνωρίζουμε καλά τη δουλειά μας. Είμαστε σε θέση να σας βοηθήσουμε στη δημιουργία προδιαγραφών για το αντικείμενο που ζητάτε λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες χρήσης, την επικινδυνότητα, την ακρίβεια του τελικού μοντέλου και γενικότερα τη μηχανική ενός προϊόντος.

Εσείς χρειάζεται μόνο να μας θέσετε τα όρια και να μας περιγράψετε το ζητούμενο, το medical 3d printing δεν απαιτεί απλά 3d printers απαιτεί επαγγελματίες με γνώσεις στα υλικά και στην μηχανική και αυτοί οι άνθρωποι είμαστε εμείς!

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες.