Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

3D Printing @ blow molding

  Ένα ιδιαίτερα απαιτητικό από διάφορες απόψεις project ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία τις προηγούμενες ημέρες από την ομάδα μας. Μετά από απαίτηση συνεργάτη μας, ο οποίος διαμορφώνει σε μεταλλικά καλούπια με blowing φιάλες ΡΕΤ, υπήρξε η ανάγκη να αλλαχθεί το ύψος της παραγόμενης φιάλης ώστε να διαμορφωθεί ένα νέο.

  Ενώ η συμβατική μέθοδος απαιτούσε την κατασκευή νέου καλουπιού με χρόνο παράδοσης περίπου 1-2 μήνες και κόστος που θα άγγιζε τις 10.000,00€ η παραγγελία δεν δικαιολογούσε ούτε τους χρόνους παράδοσης ούτε το budget καθώς οι νέες φιάλες αποτελούσαν ειδική παραγγελία σε περιορισμένο πλήθος (περί των 20.000τμχ).

  Οι άνθρωποί μας εξέτασαν προσεκτικά την ειδική περίπτωση και μετά από ορισμένους υπολογισμούς αναλάβαμε το project το οποίο αποτελούσε πρόκληση τόσο για εμάς όσο και για την ίδια τη τεχνολογία.

  Με τη χρήση επαγγελματικών σαρωτών η σχεδιαστική ομάδα απέκτησε πλήρη ψηφιακή εικόνα του υφιστάμενου καλουπιού αλλά και της αντίστοιχης παραγόμενης απ’ αυτό φιάλης. Με τη χρήση ψηφιακών σχεδιαστικών προγραμμάτων CAD και με την υψηλού επιπέδου τεχνογνωσία των σχεδιαστών μας δημιουργήθηκαν σε παραμετρικά ψηφιακά αρχεία τα σχέδια του καλουπιού και της φιάλης. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν οι απαραίτητες αλλαγές σε διαστάσεις στη φιάλη διατηρώντας απόλυτα τις υφιστάμενες διαμορφώσεις του καλουπιού λειτουργικές και για το νέο σχέδιο. Οι απαραίτητες προσθήκες και νέες διαμορφώσεις για τους αγωγούς ψύξης κατασκευάστηκαν με τη χρήση τρισδιάστατης εκτύπωσης τεχνολογίας FFF στους μοναδικούς, νέους και πολλά υποσχόμενους Zaxe σε υλικά τα οποία επιλέχθηκαν μετά από προσεκτική μελέτη της διαδικασίας και τα οποία δυστυχώς δεν μπορούμε να ανακοινώσουμε.

  Η κατασκευή των 20.000 φιαλών πραγματοποιήθηκε αλλάζοντας ένα μόνο εξάρτημα (τρισδιάστατα εκτυπωμένο) τέσσερις φορές (ουσιαστικά διαμορφώνονταν 5.000τμχ/εξάρτημα πριν αυτό καταστεί μη λειτουργικό). Η σχεδιαστική/δοκιμαστική διαδικασία διήρκησε συνολικά μία εβδομάδα ενώ όλη παραγγελία παραδόθηκε σε δέκα (10) μέρες!!! Ο χρόνος παράδοσης μειώθηκε σε ποσοστό περίπου 80%, ενώ αντίστοιχη μείωση υπήρχε και στο κόστος το οποίο σε άλλη περίπτωση θα είχε οδηγήσει σε μη βιώσιμο project.

  Για να μάθετε περισσότερα, και για να μπορέσετε να αποκτήσετε και σεις τα πλεονεκτήματα της προσθετικής κατασκευής (Additive Manufacturing) επικοινωνήστε με έναν ειδικό μας εδώ.

  elGreek