Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Ο βιομηχανικός κλάδος και κυρίως ο κλάδος των κατασκευών ήταν αυτός που δημιούργησε την τρισδιάστατη εκτύπωση ή όπως πιο επίσημα αναφέρεται ως προσθετική κατασκευή. Μέσα από τον βιομηχανικό κλάδο η τρισδιάστατη εκτύπωση τα προηγούμενα χρόνια εξελίχθηκε από μία μέθοδο πρωτοτυποποίησης σε μία ακόμη μέθοδο κατασκευής.

Δεν θα μπορούσαμε, λοιπόν, ως μία εταιρία με μεγάλη εξειδίκευση στον βιομηχανικό κλάδο να μην δημιουργήσουμε ειδικό τμήμα για τον βιομηχανικό τομέα & το industrial 3D printing. Το ειδικό βιομηχανικό μας τμήμα είναι σε θέση να σας βοηθήσει σε κάθε σας βήμα στη νέα αυτή κατασκευαστική τεχνολογία του 3d printing.

Στο τμήμα μας απασχολούνται μηχανικοί με κύριο γνωστικό αντικείμενο τη μηχανολογία και με εξειδίκευση αλλά και εμπειρία στις βιομηχανικές κατασκευές και στην ανάπτυξη προϊόντων. Με εφόδια την εξειδικευμένη γνώση μας και την εμπειρία μας στις βιομηχανικές εφαρμογές θα σας βοηθήσουμε να φέρεται εις πέρας όποιο project και εάν μας ζητήσετε.

Industrial 3D

Industrial 3D printing applications

Reverse Engineering

Η αντίστροφη μηχανική χρησιμοποιείται σε πλήθος εφαρμογών τόσο από την ανάγκη για μετάβαση παλαιότερων προϊόντων στη νέα ψηφιακή εποχή, όσο και ως πρώτο στάδιο πριν τη βελτίωση ενός υπάρχοντος προϊόντος.

Στην εταιρία μας αξιοποιούμε πλήθος εξοπλισμού τόσο για την ψηφιακή αποτύπωση (3d scanning) όσο και για την καθ’ αυτό διαδικασία του reverse engineering (λογισμικά παραμετροποίησης επιφανειών- surface modelling, αλλά και CAD για solid modelling).

Με υψηλή εξειδίκευση στον σχεδιασμό προϊόντων, εξαρτημάτων και άλλων αντικειμένων σχετιζόμενων με τις βιομηχανικές εφαρμογές είμαστε σε θέση να εντοπίσουμε τα σημαντικά σημεία μίας διαδικασίας αντίστροφης μηχανικής και εσείς να παραλάβετε ένα ψηφιακό σχέδιο πλήρως παραμετροποιήσιμο για τις ανάγκες του δικού σας σχεδιαστικού τμήματος.

Μαζική Παραγωγή

Η εταιρία μας διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες «φάρμες» 3D printers, ενώ παράλληλα διαθέτει και σχεδόν όλες τις διαθέσιμες τεχνολογίες 3d printing στην Ελλάδα. Με τον τρόπο αυτό είμαστε σε θέση να παρέχουμε υπηρεσίες παραγωγής σειράς προϊόντων σύμφωνα με τις ανάγκες της νέας εποχής. Η παραγωγή πολλών προϊόντων στη σύγχρονη αγορά απαιτεί πολύ υψηλή εξατομίκευση και συνεχείς ανανεώσεις για να είσαι πάντα επίκαιρος.

Φυσικά αντιλαμβάνεται κανείς ότι οι συνεχείς αλλαγές και η υψηλή εξατομίκευση προκαλούν αρκετά μεγάλα κόστη στις παραγωγικές μονάδες καθώς τόσο η διαδικασία του σχεδιασμού νέου προϊόντος όσο και ο προγραμματισμός μίας παραδοσιακής μονάδας απαιτεί ώρες και πολλά υλικά και δοκιμές.

Στο σημείο αυτό η εταιρία μας σας προσφέρει τα παραπάνω χωρίς να αυξάνεται το κόστος παραγωγής. Αυτό συμβαίνει καθώς αξιοποιώντας τη λύση των μικρών ευέλικτων παραγωγών προϊόντων μειώνετε το κόστος δημιουργίας εργαλείων (πχ καλούπια), το κόστος εργατικού δυναμικού (οι 3d printers δουλεύουν 24/7 χωρίς επίβλεψη), το κόστος αποθήκευσης (σε πολλές περιπτώσεις δε χρειάζεται να έχετε ούτε καν μικρό στοκ στην αποθήκη, παράγονται on demand όλα), το κόστος υλικών (ο 3d printer χρησιμοποιεί μόνο το απαραίτητο υλικό) κ.α.

Rapid Prototyping

Μεγάλη μείωση του κόστους ανάπτυξης προϊόντων επιτυγχάνεται με τη βοήθεια του 3d printing στη διαδικασία της κατασκευής πρωτοτύπου. Με τη χρήση πρωτοτύπων μπορεί κανείς άμεσα και οικονομικά να εντοπίσει πιθανά σφάλματα στο σχεδιασμό και να τα διορθώσει πριν αυτό προχωρήσει στο στάδιο παραγωγής.

Η παροχή υπηρεσιών στη διαδικασία του rapid prototyping ωστόσο δε σταματά στην απλή κατασκευή ενός πρωτοτύπου. Στο βιομηχανικό μας τμήμα οι άνθρωπό μας θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε τα κατάλληλα υλικά (εάν δεν υπάρχουν ακριβώς τα ίδια που θα χρησιμοποιήσετε στο πραγματικό προϊόν) ώστε να μπορέσετε να αποκτήσετε ένα πλήρως λειτουργικό πρωτότυπο.

Με τον τρόπο αυτό δεν περιορίζεστε σε έναν απλό οπτικό έλεγχο του πρωτοτύπου αλλά μπορείτε να εμβαθύνετε στη συμπεριφορά του προϊόντος σας υπό πραγματικές συνθήκες. Φυσικά οι υπηρεσίες rapid prototyping μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στις περιπτώσεις που απαιτούνται οι κατασκευές μήτρας για χύτευση.

Οικονομοτεχνικές μελέτες αγοράς εξοπλισμού

Πολλές φορές ο όγκος των εργασιών σε μία βιομηχανία μπορεί να απαιτούν την απόκτηση ιδίου εξοπλισμού ώστε να μην υπάρχει μεγάλος όγκος εκροών σε outsourcing.

Στην περίπτωση που εσείς αποφασίσετε ότι θα θέλατε να εντάξετε την προσθετική κατασκευή (Additive Manufacturing) στην παραγωγική σας διαδικασία το τμήμα βιομηχανικής εξυπηρέτησης είναι εδώ για να σας βοηθήσει να το πετύχετε χωρίς περιττά έξοδα και χρόνο.

Μαζί θα εξετάσουμε τα σημαντικά σημεία της παραγωγικής σας διαδικασίας, τον τρόπο λειτουργίας σας, τα ζητούμενα υλικά και ότι άλλο σχετίζεται με το σχεδιασμό και παραγωγή προϊόντων σας. Έτσι θα είμαστε σε θέση να σας προτείνουμε τις βέλτιστες λύσεις, προσαρμοσμένες στα δικά σας δεδομένα ώστε από την πρώτη μέρα να είστε πλήρως παραγωγικοί.

Οι υπηρεσίες μας φυσικά δεν σταματάνε εκεί, καθώς με ειδικά πακέτα συντήρησης και υποστήριξης ο εξοπλισμός σας μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα λειτουργεί απρόσκοπτα σε κάθε στιγμή που θα τον χρειάζεστε.

Είμαστε εδώ για να σας μυήσουμε στον τρισδιάστατο χώρο μας, χωρίς φόβο και χωρίς κρυφά σημεία, δεν έχουμε κανένα ενδοιασμό να μεταλαμπαδεύσουμε τις γνώσεις και εμπειρία μας στους συνεργάτες μας

Εάν δεν γνωρίζετε πως θα μπορούσε να ενταχθεί στη δική σας βιομηχανία το 3d printing τότε σας περιμένουμε να γνωριστούμε. Το μέλλον των κατασκευών είναι εδώ και εξελίσσεται, εάν θέλετε να εισέλθετε στη νέα εποχή και τις δυνατότητες που ανοίγονται μέσα από την προσθετική κατασκευή είμαστε εδώ για να σας δείξουμε το δρόμο.

elGreek